Vastgoedfinanciering via crowdfunding

Is dat niet duur? Vastgoed financieren met crowdfunding? Daar heb je toch banken voor?

Veel gehoord. Helaas. Want ja: een bank is over het algemeen goedkoper. Maar helaas: die zijn niet meer zo bereidwillig om vastgoed te financieren. Dus heb ik onlangs van een trainingsochtend genoten, waar de ins and outs van deze tak van crowdfunding uitvoerig toegelicht werd.
Maar allereerst wat interessante cijfers: in 2018 is er € 329 miljoen via crowdfunding gefinancierd. Het gaat om 8.772 projecten en dit betekende een omzetstijging van 48% t.o.v. 2017!
En bijna een derde hiervan betrof vastgoed. Maar u raadt het al: dit is de snelst groeiende tak van sport. En er is best veel mogelijk. Wist u dat er een partij is die tot 90% van de getaxeerde marktwaarde in verhuurde staat wil gaan? Uiteraard moet er een goed plan aan ten grondslag liggen. Maar daar kan ik u mee helpen. Aflossen in 5 jaar tijd? Ja: dat is een realistische mogelijkheid. Maar niet voor het gehele bedrag! Want ook op deze financiering kunnen we een gedeelte aflossingsvrij toepassen. En deze gaat u na afloop weer gewoon herfinancieren.
Boetevrij aflossen? Vaak mogelijk vanaf minimaal 20% van de hoofdsom. Dus ook dat kan!

Dus heeft u een pand op het oog voor eigen gebruik als ondernemer zijnde? Of wilt u (meer) in vastgoed beleggen? Heeft u een goed plan met vastgoed voor ontwikkeling?
Neem gerust vrijblijvend contact met me op. Dan bespreken we telefonisch de mogelijkheden. En vinden we het beide interessant en haalbaar? Dan gaan we zo snel mogelijk om de tafel om de details te bespreken. Dus bel me gerust met uw ideeën op +31 6 5101 6464 of mail me op allard.vanschoneveld@oamkb.nl.

Nieuwsgierig naar mijn andere artikelen? Klik hier.

Meer over OAMKB Gouda – Krimpenerwaard en mij? Klik hier

#Vastgoed #Crowdfunding #Financiering #Leren #Ontwikkelen #Onlineadministratie #Administratie #Boekhouden #Ondernemen #Ondernemer