Ondernemer. Waar geniet jij van?

Werken kost zoveel tijd... Kijk maar eens naar de verhouding werk-slapen-vrije tijd. Dan neemt werken toch een significante hoeveelheid tijd in! Dat slapen gaat over het algemeen gewoon door en dan ben je je verder niet zo bewust van de klok. Althans, totdat de wekker gaat. En daar komt ie: vrije tijd! Dat is altijd puzzelen, want je wil zoveel, maar je hebt maar zo weinig tijd. Herkenbaar?

Dus tijd is een schaars goed, daar zal weinig discussie over ontstaan denk ik. Als ondernemer merk ik dat de scheiding tussen werk en vrije tijd bijna geheel verdwenen is. En waarom? Omdat ik mijn onderneming niet zozeer als werk beschouw. Ik doe het omdat ik het leuk vind. En dan maakt het niet uit wanneer je ‘aan het werk’ bent en wanneer je van je vrije tijd aan het genieten bent. Want ondernemen is ook genieten! Maar we zijn en blijven mens dus hebben we onze voorkeuren. Ook voor het ondernemen. Wat ik het allerliefste doe? Met ondernemers praten, luisteren, brainstormen, sparren, dromen en doelen bespreken. De weg ernaartoe. Maar ook het heden. Hoe sta je in het leven, hoe voel je je. Waar wil je liever niet mee bezig zijn. En waar wil je graag mee bezig zijn: waar geniet jij van?

Maar ook als ondernemer in je ‘ondernemers-tijd’ speelt de klok een rol. Want je wil zoveel, maar… Laats had ik een leuk gesprek met een ondernemer. En uiteraard ging het ook heel even over zijn administratie. Slechts 5 minuten. Hij gaf aan er een uur of 4 à 5 per maand er mee bezig te zijn. Iets wat hij niet heel erg vond. Maar het moest toch altijd even gebeuren. Zakelijk gezien besefte hij zich wel dat hij die uren beter aan mij kon uitbesteden. Met zijn uurtarief was dat financieel gezien veel interessanter. Mijn antwoord: OK, dan gaan we daar binnenkort eens samen over praten. Maar wat zou je nu eigenlijk het allerliefste doen met die tijd? Daar ontstond toch wel een tweestrijd: gezin of onderneming. Want als hij zomaar een halve dag per maand tijd over zou hebben voor zijn onderneming kon hij eindelijk eens met zijn nieuwe plannen aan de slag! Grappig en herkenbaar. De conclusie? Gewoon die vrij gekomen tijd verdelen tussen extra tijd voor je gezin en die nieuwe plannen uitwerken.

Ondernemer: durf werk uit te besteden! En dan heb ik het niet alleen over je administratie. Tijd vrijmaken waardoor je nu eindelijk eens met die nieuwe plannen aan de slag kunt. Die al zo lang rondzwerven in je hoofd. Maar die nu eindelijk eens een vaste plek moeten krijgen. Laat mij met je meedenken en sparren. Ik doe het graag! Bel me op +31 6 5101 6464 of mail me op allard.vanschoneveld@oamkb.nl.

Nieuwsgierig naar mijn andere artikelen? Klik hier.

Meer over OAMKB Gouda – Krimpenerwaard en mij? Klik hier

#Tijdbesparen #Uitbesteden #Genieten #Onlineadministratie #Administratie #Boekhouden #Ondernemen #Ondernemer