Geen klik? Laat maar dan.

Interactie tussen mensen: het mooiste wat er is. Als je met mensen die je interesseert zaken doet maakt dat het leven een stuk aangenamer en leuker! Je hoeft niet allemaal van dezelfde koffie te houden. Of van thee… Sterker nog: je kan elkaar juist vinden in de tegenstellingen. Maar als je zaken doet met iemand moet het toch goed voelen? De basis is natuurlijk vertrouwen: zeker in mijn werk. Ik help ondernemers met het belangrijkste wat er is voor ze: hun onderneming. Maar ik wil ook dat ik persoonlijk iets kan toevoegen aan mijn zakenrelaties. De befaamde werk/privé balans helpen te optimaliseren. En ik heb in principe maandelijks contact met mijn klanten. Waarom? Omdat ik betrokken ben bij hun als persoon. En bij hun onderneming. We hebben dromen: en wat is mooier als ik iemand kan helpen hun dromen te realiseren! Dat is waar ik het voor doe. Daar kom ik iedere dag met veel plezier mijn bed voor uit. Bij regen of zonneschijn: maakt niet uit. Want als je mensen kunt helpen, als je heerlijk kunt sparren en beide tot nieuwe inzichten kunt komen. Wat is er mooier dan dat?

Onlangs had ik een gesprek met een potentiële klant. Het was een leuk gesprek, maar de ‘vonk’ ontbrak. We gaan dan ook geen zaken doen. Enerzijds vind ik dat jammer, want ook ik word blij van een nieuwe klant. Maar na het gesprek uitgebreid te evalueren, wat ik altijd doe, was mijn conclusie duidelijk. Er was geen klik tussen ons. En bewust of onbewust: mijn gesprekspartner had dezelfde ervaring denk ik. Want die heeft voor een ander administratiekantoor gekozen. Heb ik dingen fout gedaan? Heb ik dingen laten liggen? Nee: want ik ben wie ik ben. En ik weet dat ik tot het uiterste ga voor mijn klanten. Om ze te helpen, om ze te ontzorgen, om ze het leven makkelijker te maken. En als de klik er is: dan kost me dat geen enkele energie. Sterker nog: dan levert me dat energie op!

Want bij wederzijds respect en vertrouwen help je elkaar verder. Als mens en als ondernemer. En daar doe ik het voor!

Waar doe jij het voor? Ik hoor het graag, dus maak een uurtje vrij voor een kop koffie of een kop thee. En wie weet komen we tot een mooie samenwerking. In wat voor vorm dan ook.

Bel me op +31 6 5101 6464 of mail me op allard.vanschoneveld@oamkb.nl.

Nieuwsgierig naar mijn andere artikelen? Klik hier.

Meer over OAMKB Gouda – Krimpenerwaard en mij? Klik hier

#Cashflow #Begroting #Leren #Ontwikkelen #Onlineadministratie #Administratie #Boekhouden #SMARTboekhouden #Ondernemen #Ondernemer