Doorgaan tot je er net niet bij neer valt…

Je hebt van die dagen… Dan loopt het niet zoals je wilt. Dat begint vaak al ’s ochtends als je je kinderen probeert naar school of opvang te krijgen. Die doen natuurlijk alles wat je niet wilt. Is dat eindelijk gelukt en zit je achter je mailbox dan krijg je gelijk een hartverzakking. Van de hoeveelheid email. En dan wordt het nog erger: er zitten gegarandeerd een aantal problemen bij die je aandacht vragen. En ondanks je oplossingsgerichtheid als ondernemer kom je er niet doorheen. Je worstelt, maar komt net niet boven. Dan heb je uiteraard ook nog wat vervelende telefoontjes en gooi je minstens één keer je koffie (of thee, mag ook) om.

Het resultaat: tegen lunchtijd ben je er helemaal klaar mee en zie je de zon echt niet meer schijnen! Wat doe jij dan om uit die negatieve flow te komen? Doorwerken tot je er net niet bij neer valt? Niet handig, want je geest zit in de verkeerde modus: de verdediging. Want je hebt weinig positieve zaken en als je die al hebt dan herken je ze niet. Dan heb je kracht nodig. Niet om door te worstelen! Maar de kracht om te zeggen: ‘ik ga even iets heel anders doen!’ Ik ga mijn geest even vrijmaken. Dus neem je verantwoording als ondernemer, maar vooral ook als mens. En ga iets doen waar je je prettig bij voelt. Ik pak dan een klusje rond het huis op, tenminste als het droog is… Ga bijvoorbeeld het gras maaien. Ben je even met iets heel anders bezig en kan je jezelf ‘resetten’. Vervolgens ligt je gazon er weer prachtig bij en heb je een goed gevoel. Je geest is weer even leeg en je hebt iets bereikt. Je hebt een klus opgepakt en met goed gevolg afgerond. Dus je bent weer in de winning mood!

Ik ben ook coach voor mijn klanten. Dus mijn aanbod voor mijn klanten is ook dat ze me altijd kunnen bellen. Uiteraard met vragen over hun administratie, hun bedrijf, belastingen et cetera. Maar ook als ze gewoon even stoom willen afblazen! Dan ben ik ook bereikbaar via de telefoon of app. Want ik weet uit ervaring dat ook een kort maar leuk telefoongesprek je uit die negatieve spiraal kan halen.

Lijkt een sparringpartner je wat? Iemand die niet alleen je administratie op orde houdt, maar je ook helpt met de andere beslommeringen. Al is het maar een luisterend oor als je even stoom af wilt blazen? Ik doe het graag! Bel me op +31 6 5101 6464 of mail me op allard.vanschoneveld@oamkb.nl.

Nieuwsgierig naar mijn andere artikelen? Klik hier.

Meer over OAMKB Gouda – Krimpenerwaard en mij? Klik hier

#Onthaasten #Stoomafblazen #Tijdbesparen #Uitbesteden #Genieten #Onlineadministratie #Administratie #Boekhouden #Ondernemen #Ondernemer