Factoring in Gouda - Krimpenerwaard

Er zijn verschillende vormen van financiering. Sommige constructies zijn bekend, andere wat minder. Een banklening zal voor de meeste ondernemers bekend terrein zijn, je leent een bedrag en die betaal je over een afgesproken periode weer terug. Dan zijn er andere vormen van financiering die wellicht minder bekend zijn zoals factoring in Gouda - Krimpenerwaard. Toch is dit een vorm van financiering die voor een aantal bedrijven heel interessant kan zijn. Door de facturering en het debiteurenrisico over te dragen aan een factoringmaatschappij kun je behoorlijk wat administratieve hoofdpijn besparen. Dat betekent overigens niet dat deze constructie voor ieder bedrijf voordelig is. Om meer zicht te krijgen op de diverse financieringsmogelijkheden waaronder factoring in Gouda - Krimpenerwaard, kun je terecht bij Allard van Schoneveld, de lokale financieel adviseur van OAMKB. Naast het bekijken van de mogelijkheden en kosten kan hij indien gewenst de administratieve dienstverlening op zich nemen. Ook zal hij naast de voordelen niet schromen om de mogelijke nadelen te benoemen.

Kies voor een financieel adviseur die verstand heeft van factoring in Gouda - Krimpenerwaard, en altijd in jouw belang als ondernemer handelt. Informeer direct naar de mogelijkheden.

Wat is factoring?

Factoring is een debiteurenfinanciering waarbij de ondernemer zowel de facturatie als het debiteurenrisico overdraagt aan een bedrijf dat gespecialiseerd is in deze dienstverlening. Dit is de factoringmaatschappij. Dit bedrijf zal bij een factuur het bedrag ‘voorschieten’ waarmee je als ondernemer direct over het geld kunt beschikken. Ze nemen ook het risico op zich in het geval van wanbetalers. Hiervoor zul je wel een deel van het factuurbedrag moeten afdragen aan dit bedrijf. Vaak nemen ze de gehele factuur administratie over, toch is dit niet altijd het geval. Jouw lokale OAMKB fiscalist kan je in dit traject begeleiden en staat als financieel dienstverlener uiteraard altijd aan jouw zijde bij factoring in Gouda - Krimpenerwaard.

Voordelen en nadelen van factoring

Iedere vorm van financiering kent voordelen en nadelen. Hier zijn enkele aandachtspunten bij factoring in Gouda - Krimpenerwaard:

Zoals je kunt zien zijn er zowel voordelen als nadelen bij factoring in Gouda - Krimpenerwaard. Het is daarom goed om alle mogelijkheden eerst te bespreken met jouw lokale OAMKB financieel adviseur.

Factoring in Gouda - Krimpenerwaard

Er zijn verschillende constructies mogelijk, waarbij je in principe het complete debiteurenbeheer en kredietverzekering kunt uitbesteden. Direct jouw geld ontvangen na het uitgeven van een factuur klinkt heel aanlokkelijk, maar je krijgt uiteraard niets voor niets. Bekijk samen met Allard van Schoneveld eerst alle opties en bepaal in overleg welke manier van financieren én het uitbesteden van de administratieve afwikkeling het beste aansluit op jouw ambities.

Neem contact op met jouw lokale OAMKB administratiekantoor voor meer informatie over factoring in Gouda - Krimpenerwaard.