Reorganisatie in Gouda - Krimpenerwaard

Wanneer het woord “reorganiseren” valt binnen een bedrijf, gaan de haren bij veel werknemers direct overeind staan. Dat betekent dus minimaal één ontslagronde, wie gaat deze kaalslag overleven? Toch hoeft dit helemaal niet het geval te zijn, het betekent heel eenvoudig dat er veranderingen gaan plaatsvinden binnen de organisatie, doorgaans met als doelstelling optimalisatie van de bedrijfsprocessen en betere winst perspectieven. Wanneer reorganisatie in Gouda - Krimpenerwaard in het vooruitzicht staat, zul je flink wat huiswerk moeten verrichten. Gelukkig hoef je dit niet allemaal zelf uit te voeren. Allard van Schoneveld is de lokale OAMKB bedrijfsadviseur, zijn administratiekantoor maakt deel uit van een landelijk dekkend netwerk van financieel professionals. Naast administratieve dienstverlening kun je hier ook terecht voor zaken als reorganisatie in Gouda - Krimpenerwaard.

Meer weten over reorganisatie in Gouda - Krimpenerwaard? Neem contact op met de lokale OAMKB bedrijfsadviseur.

Hoe werkt een Reorganisatie in Gouda - Krimpenerwaard?

De meeste werkgevers en werknemers zullen in hun carrière een reorganisatieproces meemaken. Op zich is dat niet zo bijzonder. Dit zijn drie mogelijke redenen om een bedrijf te reorganiseren:

Mensen hebben doorgaans een natuurlijke aversie wat betreft verandering. Een nieuwe waterkoeler op kantoor of een andere kleur mok voor de koffie kan al tot eindeloze discussie leiden. Een reorganisatie in Gouda - Krimpenerwaard binnen een bedrijf zal altijd met een reden uitgevoerd worden, maar het personeel zit er doorgaans niet op te wachten. Bij een reorganisatietraject kan er onrust ontstaan onder het personeel, het is van belang voor iedereen om te realiseren dat er zonder reorganisatie wellicht voor niemand meer een baan bestaat. Samen met de persoonlijke OAMKB adviseur bepaal je niet alleen de werkwijze, maar ook de manier waarop dit het beste overgedragen kan worden op de werknemers.

Reorganiseren kan voor iedereen voordelig uitpakken

Hoewel het woord beladen is, hoeft een reorganisatie in Gouda - Krimpenerwaard zeker niet altijd te betekenen dat er ontslagen zullen vallen. Zo kunnen er wellicht functies vervallen, terwijl er op een andere plek juist functies bijkomen. Het kan in dit proces op een stoelendans gaan lijken, daarom is het van belang om gestructureerd te werk te gaan. Om de juiste persoon op de juiste positie te plaatsen kan het nodig zijn om trainingen, cursussen of bijscholing te organiseren. Het is mogelijk dat er wel degelijk ontslagen zullen vallen, in dat geval moet je uiteraard voldoen aan de ontslagwet. Allard van Schoneveld zal je hierin bijstaan en advies geven. Naast de juridische kant wil je als ondernemer ook een overeenkomst treffen met personeelsleden die afvloeien zodat alle partijen weer vooruit kunnen. Reorganisatie in Gouda - Krimpenerwaard is als een maatkostuum dat niet lekker meer zit verstellen. Zo kun je verder de toekomst in binnen een organisatie die perfect past.

Allard van Schoneveld geeft je graag meer informatie over reorganisatie in Gouda - Krimpenerwaard. Plan een afspraak in en stel al jouw vragen.